St. Paulus Bakkerij vroeger en nu.

1962 de start

In 1962 begonnen Dhr. en Mevr. Wuytack-Noteboom in de Potentestraat een eenvoudige bakkerij met winkel. De inzet en hun werkkracht, samen met de zes kinderen zorgden voor uitbreiding en op enkele jaren tijd was bakkerij Sint Paulus een begrip in het Brugse.

Bakkerij Sint-paulus de beginjaren

De eeuwwisseling

De bakkerij in de Potentestraat werd echter algauw te klein voor alle activiteiten en er werd uitgekeken naar een nieuwe vestigingsplaats. Rond de eeuwwisseling is de volledige werkplaats verhuisd naar een gloednieuw pand aan de Monnikenwerve in het industriegebied Blauwe Toren. Van hieruit vertrekken dagelijks nog steeds de tientallen leveringen naar de diverse verkoopspunten, restaurants, hotels, enz. Bij de vooruitstrevende bakkerij is eveneens een winkel gebouwd. Door een hechte familiale samenwerking is bakkerij Sint-Paulus uitgegroeid tot een groot ambachtelijk bedrijf met 40 werknemers. De winkel in de Potentestraat wordt verder uitgebouwd en er wordt een filiaal geopend in de Vlamingstraat hartje Brugge.

Bakkerij Sint-Paulus Monikkenwerve 2000

Met ruim 40 soorten brood staat Sint Paulus ongetwijfeld aan de top. Zo zijn er al 8 variëteiten roggebrood, meergranenbrood, volkorenbrood, delikatessenbrood, hoevebrood, boerenbrood.... En dan een uitgebreide waaier overheerlijke specialiteiten : haverbroodjes, kampioentjes, sandwiches, boterkoeken, baguettes, coronnes, enz. Natuurlijk vonden ook zoetemondjes en echte snoepers heel wat lekkers bij Sint Paulus: heerlijk verse botertruffels, marsepein en gedurende het seizoen (Sinterklaas en Pasen) fijne chocoladefiguren. En uiteraard het hele jaar door banketgebak in alle vormen, maten en smaken.

2010 verder professionaliseren

sint paulus 2010

Vandaag is bakkerij St.-Paulus is ver gekend om z'n uitgebreid assortiment aan broodvariëteiten. U kunt bijna dagelijks iets nieuws proberen en zo voor veel afwisseling zorgen in uw broodmaaltijd of ontbijttafel. Een greep uit onze 40 soorten brood: haverzemelenbrood, 8-granen brood, eskimootje, abdijbrood, speltbrood, mueslibrood.... te veel om op te noemen. Elke broodsoort wordt met liefde en met de allerbeste ingrediënten bereid, en ... overheerlijk bevonden.

In 2010 openen Joke en dochter (foto rechstonder) in Sluis ons nieuw filiaal.

We verwennen u dagelijks met de allernieuwste bankettrends. Onze vaste collectie taarten, gebakjes, bavarois, worden regelmatig aangevuld met nieuwe creaties om van te watertanden. Dit vergt een constante bijscholing en het nauwgezet volgen van alle nieuwigheden in de sector.

Een andere specialiteit waarin we ons als echte trendsetters hebben ontpopt is het bakken van traditioneel Frans brood. La Banette, knapperig stokbrood van zeldzame kwaliteit wordt hier artisanaal vervaardigd. Stokbrood met maan? of sesamzaad, bruin stokbrood, broden in de vorm van een korenhalm en baguettes, u kiest maar. Ze hebben allemaal een goudbruine, krokante korst en een heerlijk luchtig kruim. Of gun jezelf eens een extraatje of verwen je gezin met verse boterkoeken op een weekend morgen. Keuze genoeg: botercroissants, koeken met chocolade?, fruit?, crèmevulling, rozijnenbolletjes, ronde of lange suissen,... Voor al deze lekkernijen bent u bij ons aan het juiste adres.

2016 een nieuwe look

...